De beste laptop voor kunststudenten vind je zo

Ook studenten aan de Kunstacademie en deelnemers aan andere design- en artistieke studies hebben een laptop nodig. Wat het beste model is verschilt meer dan je denkt. Voor een deel is het lage budget van de gemiddelde student hierbij een uitdaging. Bovendien komt daarbij dat studenten gebruik moeten kunnen maken van bepaalde ontwerptools en digitale software. Daarom wat tips die je in het oog kunt houden om een geschikte laptop voor jouw artistieke opleiding te kopen.

Kies de juiste processor

Oudere laptops kunnen nog een i3 Intel processor hebben, terwijl een i5 de moderne standaard is. Die laatste is voor de meeste studenten een prima koop, tenminste als ze er vooral PowerPoints op gaan kijken en pdf’s op zullen lezen. Een ander verhaal wordt het als een student regelmatig gebruik moet gaan maken van Adobe PowerPoint en Illustrator, of intensief filmbeelden moet kunnen bewerken. Deze toepassingen vragen om een sterkere processor: een laptop met i7 Intel is dan aan te raden.

Bespaar met een refurbished laptop

Een refurbished laptop van een bedrijf als mResell kan een uitstekende keuze zijn. Deze laptops zijn opgekocht bij bedrijven en zijn weer teruggebracht in nieuwstaat. Zeker de oude machines van bedrijven die zich bezig houden met design hebben hoge systeemvereisten en kunnen jou je gehele studie lang van dienst zijn.

Bedenk welke functies je nodig hebt

Bij een administratieve opleiding heb je genoeg aan het MS Word-pakket, maar als je kunst of design studeert is dat wel anders. Je moet even goed kijken of de moderne media die jij gaat gebruiken goed combineert met je nieuwe laptop. Wil je jouw designs op een touchscreen kunnen tekenen? Wil je een laptop met poorten en een grafische kaart die snelle filmbeelden aankunnen? Ga je een tekentablet en een microfoon op je laptop aansluiten? Hoe hoog moet de beeldkwaliteit en de resolutie van je beeldscherm minimaal zijn?


noor

No description.Please update your profile.

abacus-hotel