Een kunstuitleen runnen

Het runnen van een kunstuitleen, ook wel artotheek genoemd, kan een erg mooie manier van ondernemen zijn, in het bijzonder wanneer je zelf een echte kunstliefhebber bent. Je weet als kunstliefhebber als geen ander dat kunst vaak erg kostbaar is, waardoor het kopen van kunstobjecten helaas niet voor iedereen is weggelegd.

Met een kunstuitleen biedt je particulieren en bedrijven echter de mogelijkheid om de meest prachtige schilderijen of andersoortige kunstobjecten in hun woning of bedrijfsruimte te vertonen. Daarnaast biedt een kunstuitleen op meerdere vlakken grote voordelen, want naast het toegankelijker maken van kunst, vergroot een artotheek het publieksbereik van de kunstenaars aanzienlijk.

Bij een kunstuitleen kunnen bedrijven of particulieren voor een bepaalde periode kunstwerken huren. Dit kunnen kunstwerken zijn die in het bezit van de kunstuitleen zijn, maar het is ook mogelijk dat de artotheek als tussenpersoon dient. Het kunstwerk blijft in dat geval eigendom van de kunstenaar, maar geeft het object in consignatie. Consignatie betekent in deze context het ‘in bewaring geven van’. Het is vaak ook mogelijk om een gehuurd kunstwerk uiteindelijk aan te kopen. Het huurgeld dat een huurder in dat geval betaald wordt in zo’n geval vaak gedeeltelijk gereserveerd als spaartegoed. Met het uiteindelijk gespaarde bedrag kan de huurder de kunst uiteindelijk aanschaffen.

Zoals je inmiddels waarschijnlijk wel zult doorhebben, is het runnen van een artotheek vooral gebaseerd op een goede en overzichtelijk administratie. Je hebt namelijk een heleboel zaken vast te leggen, waaronder de persoonlijke gegevens van de kunsthuurders, dat van de kunstenaars, de huurovereenkomsten die je met de huurders hebt vastgelegd, eventuele consignatieovereenkomsten en een overzichtelijke en duidelijke agenda waarop je alle belangrijke data vastlegt. Bovendien is het zeer waarschijnlijk dat je regelmatig exposities zult houden, om zo de kunst die bij jou te huur is onder de aandacht te brengen.

Om al deze belangrijke gegevens en gevoelige data veilig en overzichtelijk te ordenen is een praktisch CRM systeem een onmisbare tool voor een artotheek. De toepassingsmogelijkheden van zo’n Customer Relationship Management systeem zijn veel en veel breder dan enkel het beheren van jouw klantrelaties. Een CRM systeem is echt een tool waarmee je de complete controle verkrijgt over jouw bedrijfsvoering. Het kan helpen met het uitstippelen van jouw marketingstrategieën en het zoeken naar potentiële nieuwe klanten, het is mogelijk analyses te maken rondom de effectiviteit van jouw evenementen, je kunt in het CRM systeem precies vastleggen wat en wanneer je met elke specifieke klant bent overeengekomen en nog talloze andere zaken die voor jouw kunstuitleen van groot belang zijn. Alle data wordt bovendien veilig opgeslagen in een cloud. Zo raak je gegarandeerd nooit meer belangrijke gegevens kwijt en heb je bovendien waar en wanneer je maar wilt toegang tot deze data.


noor

No description.Please update your profile.

abacus-hotel