De betoverende illustraties van Charlotte Gastaut

Ze is momenteel een van de meest opmerkelijke illustratrices van Frankrijk en heeft reeds vele boeken van ongelooflijk mooie illustraties voorzien. Charlotte Gastaut (1974) is geboren en getogen in de Franse stad Marseille en heeft daarna grafische vormgeving gestudeerd in Parijs, waar ze in 1996 afgestudeerd is. Een paar jaar later begon Gastaut met haar werk als illustratrice en zo werd haar droom werkelijkheid.

De magie straalt ervan af

Op de website van Gastaut wordt veel van haar werk weergegeven, zodat we hier een goede indruk kunnen krijgen van haar professionele kwaliteiten en haar zeer persoonlijke stijl. De betoverende illustraties zijn werkelijk een lust voor het oog. De boeken die Gastaut van illustraties heeft voorzien zijn vooral sprookjesboeken. Zo heeft ze bijvoorbeeld ‘Contes des mille et une nuits’ van Michel Laporte geïllustreerd, maar ook enkele boeken van Hans Christian Andersen, waaronder ‘La Reine des Neiges’, heeft ze voorzien van prachtige tekeningen. Bovendien hebben boeken met mythologische thema’s de neiging nog magischer te worden indien ze illustraties van Gastaut bevatten. De boeken van Françoise Rachmuhl zijn hier een goed voorbeeld van.

Creatieve duizendpoot

Gastaut houdt zich echter niet alleen maar bezig met illustreren. Ze heeft zelf ook een paar boeken geschreven (én uiteraard geïllustreerd!) zoals ‘La grande Lulusion’. Bovendien maakt ze af en toe affiches/posters voor films en evenementen en decoreert ze bijvoorbeeld serviesgoed, kastjes die voorzien zijn van kleine Spiegels en juwelendoosjes. Voorts zijn haar illustraties ‘Legends & Fairytales’ op kledingstukken gedrukt, die door modellen gedragen werden tijdens de Haute Couture modeshow van 2016. Tot slot heeft Gastaut haar werk een paar keer geëxposeerd in Galerie Robillard te Parijs. Dit is een kunstgalerie die exposities organiseert speciaal voor illustratie kunstenaars.


noor

No description.Please update your profile.

abacus-hotel